رایــــان پی بتــــن

تولید نیوجرسی بتنی
روش های تولید(ساخت) نیوجرسی بتنی
تاریخ ثبت :
جدول محتوا

روش های تولید(ساخت) نیوجرسی بتنی

نیوجرسی بتنی یکی از مهمترین ابزار برای افزایش امنیت جاده‌ها است. این موانع به‌منظور هدایت خودرو‌ها به مسیری مشخص و جداسازی لاین‌های مختلف استفاده می‌شوند. در بسیاری از پروژه‌ها نیز از دیواره‌های جرسی به‌منظور جداسازی محوطه‌های مختلف استفاده می‌کنند.

روش‌های مختلفی برای تولید انواع نیوجرسی بتنی وجود دارد. در واقع تولیدکننده‌ها بر اساس نوع و مدل این موانع از یکی از روش‌های خاص تولید استفاده می‌کنند. اما نهایتاً این دیواره‌ها به هر شیوه‌ای که تولید شوند، دوام و ماندگاری بالایی دارند و نسبت به سایر ابزار برای افزایش ایمنی جاده‌ها کارآمدتر هستند.

اگر قصد خرید نیوجرسی بتنی برای اهداف و پروژه‌های مختلفی را دارید، پیشنهاد می‌کنیم از قبل روش تولید هر یک از این موانع را بدانید. با آشنایی با روش‌های ساخت نیوجرسی‌ها، درک بهترین از نحوه عملکردشان دارید و انتخابتان نیز هوشمندانه‌تر خواهد بود.

اما روش‌های ساخت نیوجرسی بتنی چیست؟ تولیدکننده‌ها از چه راهکار‌هایی برای تولید این موانع استفاده می‌کنند؟ انواع روش‌های عمل آوری این قطعه‌ها چه هستند؟ در این مقاله با رایان پی بتن همراه باشید تا با روش های ساخت نیوجرسی بتنی آشنا شوید.

ساخت نیوجرسی بتنی

معرفی روش های ساخت نیوجرسی بتنی

در ادامه روش‌های مختلف تولید و ساخت نیوجرسی بتنی‌ها را معرفی می‌کنیم و توضیح می‌دهیم:

ساخت نیوجرسی بتنی به روش بتن ریزی ایستاده

تولیدکننده‌ها در این روش قالب‌ها را به‌صورت ایستاده مونتاژ می‌کنند و سپس فرآیند بتن‌ریزی را از قسمت بالا شروع خواهند کرد. زمانی که بتن‌ها داخل قالب قرار گرفتند، به‌صورت خودتراز در جایگاه‌شان تثبیت خواهند شد. تولیدکننده‌ها به‌منظور افزایش تولید در زمان سریعتر، از کف‌های اضافه استفاده می‌کنند. در واقع سازنده‌ها بدنه قالب‌هایی را که قبلاً در آن‌ها بتن ریخته‌اند، جدا می‌کنند و در کف‌های مونتاژ بتن‌ریزی خواهند کرد.

ساخت نیوجرسی بتنی به روش بتن ریزی برعکس

تولیدکننده‌ها در این روش قالب‌ها را کاملاً برعکس مونتاژ و فرآیند بتن‌ریزی را از بخش پایین موانع شروع می‌کنند. بعد از اینکه بتن‌ها خودشان را گرفتند، بخش آزاد انتهایی قالب را به‌واسطه جک ۲ پیج باز و موانع را از قالبشان جدا خواهند کرد.

اکنون تولیدکننده‌ها برای قراردادن قالب به‌صورت استاندارد بر روی زمین از جرثیقل‌ها استفاده می‌کنند. در واقع آن‌ها به‌کمک این ماشین‌ها قالب‌ها را حول محور ثقلی‌شان می‌چرخانند و سپس روی زمین می‌گذارند.

ساخت نیوجرسی بتنی با استفاده از دستگاه

روش‌های قبلی تقریباً دستی بودند و برای انجام آن‌ها نیاز به نیروی انسانی داشتید. اما در روشی که اکنون می‌خواهیم معرفی کنیم، قرار است که از ابزار مکانیزه و دستگاه‌های اتوماتیک استفاده کنید.

با استفاده از ابزارآلات اتوماتیک کافیست تا بتن را تولید و به این ابزار انتقال دهید. بعد از آن تمام مراحل ساخت به‌صورت خودکار انجام می‌شود. معمولاً بعد از اینکه نیوجرسی بتنی‌ها به‌واسطه دستگاه‌ها تولید شدند، آن‌ها را به انبار مخصوص حمل خواهند کرد.

ساخت نیوجرسی بتنی به صورت درجا

در روش درجا بتن‌ریزی و تمام مراحل ساخت موانع جرسی در محل پروژه انجام می‌شود. مجری‌های راه‌سازی در روش درجا موانع را به ۲ صورت مختلف تولید می‌کنند که در ادامه ان‌ها را توضیح می‌دهیم:

روش سنتی

در روش دستی تمام مراحل ساخت با کمک نیروی انسانی انجام می‌شود. در واقع کارکنان لاین‌های ساخت بلوک‌ها را به‌صورت قطعه‌قطعه و با اتصال‌های مناسب قالب‌بندی می‌کنند. آن‌ها این کار را بر اساس توصیه‌های مهندس ناظر و همچنین میزان تجهیزات انجام می‌دهند.

روش مکانیزه

برای اینکه زمان انجام پروژه طولانی و هزینه زیادی بابت حمل بلوک‌ها پرداخت نشود، برای تولید دیواره‌های جرسی معمولاً از دستگاه‌های اتوماتیک درجا استفاده می‌کنند. البته این روش مشکل‌ها و عیب‌هایی نیز دارد که در ادامه برخی از ان‌ها را لیست می‌کنیم:

  • قیمت خرید دستگاه‌های اتوماتیک درجا گران است.
  • برای ساخت دیواره‌های جرسی نیاز به آب دارید. از آنجا که از این موانع برای صنعت راه‌سازی نیز استفاده می‌شود، در یک موقعیت ثابت نیستید؛ بنابراین ممکن است در برخی مسیر‌ها دسترسی به آب نداشته باشید. برخی مواقع شاید به آب نیز دسترسی پیدا کنید، اما چون با استاندارد‌های آیین‌نامه مطابق نیستند، امکان استفاده از آن‌ها را نخواهید داشت.

ساخت بتن نیوجرسی

روش های عمل آوری بلوک نیوجرسی بتنی

برای عمل‌آوری نیوجرسی بتنی از چند روش مختلف استفاده می‌کنند که در ادامه پرکاربردترینشان را می‌گوییم:

  1. دستگاه بخار: تولیدکننده‌ها برای ساخت موانع جرسی با دستگاه بخار آب، محیطی مرطوب به‌وجود می‌آورند و قطعه‌ها را در آنجا قرار می‌دهند. سپس با فرآیند حرارت‌دهی، بلوک‌ها را عمل‌آوری خواهند کرد.
  2. آب: با روش‌های مختلفی مثل استفاده از گونی، غوطه‌ورکردن و … امکان عمل‌آوری بلوک‌ها به‌واسطه آب وجود دارد.
  3. پوشش: پوشش‌های عایقی را معمولاً روی بلوک‌ها به‌منظور جلوگیری از تبخیر آب بتن قرار می‌دهند.

شیوه دپوی بلوک نیوجرسی

یکی از مهمترین کار‌ها بعد از ساخت نیوجرسی‌های بتنی، دپوکردن آن‌ها است.

شما باید نکته‌های مهمی را هنگام دپوکردن رعایت کنید که یکی از آن‌ها چینش مناسب بلوک هاست. اگر بلوک‌ها را به‌درستی بچینید، برای عمل‌آوری آن‌ها با آب تا رسیدنشان به استحکام کافی مشکلی نخواهید داشت.

محل دپوکردن دیواره‌های جرسی نیز نباید مشکلی حین حمل و جابه‌جایی دیواره‌ها به محل پروژه به‌وجود بیاورد.

نکته هایی درباره روش‌های ساخت نیوجرسی بتنی

به چند نکته مهمی که در ادامه بیان می‌کنیم، درباره روش‌های ساخت نیوجرسی بتنی توجه داشته باشید:

  • امکان چینش دیواره‌های جرسی به‌صورت ردیفی روی یکدیگر با توجه به‌اندازه‌شان وجود دارد. در این روش تولیدکننده‌ها به‌منظور اینکه گوشه‌های بلوک‌ها آسیبی نبیند، بین ردیف‌ها از چوب استفاده می‌کنند.
  • در تمام روش‌ها و در تمام مراحل ساخت نیوجرسی بتنی باید آزمون‌های استاندارد و نمونه‌گیری‌های مختلف به‌منظور بررسی کیفی بتن انجام شود.
  • برای ساخت نیوجرسی بتنی مقاوم باید از مصالح باکیفیت و مناسبی استفاده کنید.
  • اگر از قالب‌های نقص‌دار برای ساخت دیواره جرسی استفاده کنید، در آینده درگیر مشکل‌های مختلفی می‌شوید.
  • نیوجرسی‌های پیش‌ساخته در تولیدی‌ها و کارخانه‌ها بهترین بلوک‌ها هستند، چون در ساختشان از تجهیزات و استاندارد‌های روز دنیا استفاده می‌شود. روش‌های دیگر تولید این بتن‌ها ممکن است دردسر‌ها و مشکل‌های زیادی برایتان به‌همراه داشته باشد.
  • در فرآیند ساخت بلوک‌های جرسی قبل از بتن‌ریزی باید قالب‌ها را به‌خوبی روغن‌کاری کنید.
  • در صورتی که قصد تهیه نیوجرسی مفصلی را دارید، باید بعد در فرآیند بتن‌ریزی در قالب‌ها از شبکه‌های آرماتور باکیفیت استفاده کنید. سپس در اطراف آن‌ها نیز از اسپیسر‌ها کمک بگیرید.
  • برخی از اتصال‌ها در مراحل ساخت نیوجرسی بتنی فقط به‌واسطه جوشکاری قابل انجام هستند. بنابراین ابزارآلات جوشکاری را در زمان ساخت این بتن‌ها تهیه کنید.

تولید بتن نیوجرسی

جمع بندی

روش‌هایی که در این مطب گفتیم برای ساخت انواع دیواره‌های جرسی از جمله مینی نیوجرسی بتنی، نیوجرسی مفصلی و … کاربردی هستند. در صورتی که امکانات کافی برای ساخت نیوجرسی‌ها در محل پروژه را ندارید، پیشنهاد می‌دهیم آن‌ها را از تولیدی‌ها و کارگاه‌های مخصوص بخرید.

در واقع تولیدکننده‌ها انواع این دیواره‌ها را به ۲ روش درجا یا پیش‌ساخته تولید می‌کنند. در روش پیش‌ساخته تمام مراحل در تولیدی‌ها از قبل انجام خواهد شد، اما در روش درجا باید از بتن درجا و سایر تجهیزات استفاده کنید تا این موانع با کیفیت و دوام و ماندگاری بالا تولید شوند.

در این مطلب سعی کردیم تمام نکته‌های لازم درباره روش‌های ساخت نیوجرسی بتنی را بگوییم. با آگاهی از این روش‌ها، بهتر می‌توانید تصمیم بگیرید که کدام نیوجرسی‌ها را بخرید و آیا اصلاً نیازی به خرید این ابزار دارید یا می‌توانید آن‌ها را در محل تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *