قالب نیوجرسی بتنی
به احتمال زیاد بارها در هنگام گذر از خیابانها و بزرگراهها نیوجرسیهای بتنی را دیدهاید که برای جداسازی فضاها و جلوگیری از تصادفات و خطرات احتمالی کنار هم قرار گرفتهاند. این بلوکهای بتنی دارای انواع و ابعاد مختلفی هستند و با کمک قالب نیوجرسی مناسب ساخته میشوند. این قالبها کمک میکنند تمام بلوکها در یک ابعاد و اندازه ساخته شوند و هیچ عیب و نقصی در ظاهر آنها وجود نداشته باشد.
در مقالات پیشین درباره بلوکهای نیوجرسی توضیحات کاملی در اختیار شما قرار دادیم، حال در این مطلب از رایان پی بتن بر آن شدیم اطلاعاتی مرتبط با قالب نیوجرسی ارائه دهیم. اگر شما هم جز علاقمندان به این حوزه و پروژههای عمرانی و شهرسازی هستید میتوانید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
قالب نیوجرسی چیست؟
در ابتدا به تعریف این محصول کاربردی میپردازیم. بلوکهای نیوجرسی یا همان نیوجرسی بتنی از سال ۱۹۵۰ تولید و به بازار وارد شد. این محصول به مرور زمان دچار تغییرات شده و امروزه در اکثر پروژههای عمرانی از آنها استفاده میشود. برای ساخت این بلوکهای پر کاربرد از قالبهای مخصوص استفاده میشود. این قالبها کمک میکنند تا تمامی بلوکها هم شکل و هم اندازه ساخته شده و هیچ بینظمی در آنها دیده نشود. این قالبها با توجه به ابعاد و اندازه بلوکها میتوانند متفاوت باشند. در ادامه توضیحات بیشتری در این باره در اختیارتان قرار میدهیم.
روش تولید قالب نیوجرسی
قالبهای نیوجرسی با توجه به ابعاد و ویژگیهایی که مشتری سفارش میدهد ساخته میشوند؛ اما اگر بخواهیم در مورد قالبهای آماده در بازار صحبت کنیم معمولا در ابعاد ۳، ۴ و ۶ متری میتوان قالب مناسب را پیدا کرد. این قالبها دارای ارتفاع ۸۰ تا ۱۱۰ سانتیمتر هستند. اگر نیاز مشتری با قالبهای آماده موجود برطرف نشود باید قالب نیوجرسی اختصاصی خود را سفارش دهد. در این هنگام حتی نوع ورق و ضخامت آن نیز توسط مشتری انتخاب میشود.
برای اطلاع کامل از مشخصات و ابعاد نیوجرسی بتنی میتوانید مقالهای که در این مورد آماده کردهایم را مطالعه کنید.
بعد از مشخص شدن ضخامت، نوع ورق و ابعاد به مرحله تولید و ساخت قالب میرسیم. در این هنگام ورقها با توجه به ابعاد و نقشه برش خورده و توسط جوش به یکدیگر متصل میشوند. در نهایت برای اینکه بتنها از قالب به بیرون نشت پیدا نکنند، درزگیری انجام میشود. در مورد بخشهای مختلف یک قالب که در ساخت و آماده سازی قالب نیاز است به آن توجه شود میتوان به مواردی همچون شاسی، درپوش، سولجر، جک شاغول کننده، پایه زیرین، مهره، بولت، قوطی، جک دو پیچ و دیواره اصلی اشاره کرد.
انواع قالب نیوجرسی
همانطورکه گفته شد قالبهای نیوجرسی با توجه به انواع بلوکهای که تولید میکنند انواع مختلفی دارند که در این بخش به طور کامل به بررسی هریک از آنها میپردازیم.
انواع قالب از نظر نوع مواد به کار رفته
- قالب بتن نیوجرسی
- قالب نیوجرسی پلاستیکی که از پلیمر ساخته شده است.
- قالب نوجرسی بتن آرمه که ترکیبی از میلگرد و بتن است.
انواع قالب از نظر نوع اتصال
- قالبهای نیوجرسی مفصلی: این قالبها با توجه به نر و مادگی که در ابتدا و انتهای بلوکها ایجاد میکنند باعث اتصال آنها به یکدیگر میشوند. این قالبها به دلیل مقاومت و استحکامی که ایجاد میکنند، طرفداران بسیاری را به سوی خود جذب میکنند. از انواع پرکاربرد این قالبها میتوان به مفصلی ۴ متری و مفصلی ۶ متری اشاره کرد. از نمونه قالبهای مفصلی که برعکس موارد قبلی کاربرد زیادی ندارند، میتوان از مفصلی ابتدا و انتها، مفصلی تغییر ارتفاع، مفصلی تغییر عرض و مفصلی تیر چراغ برق اشاره کرد.
- قالب نیوجرسی کام و زبانه: این قالبها دارای از جمله پرطرفدارترین قالبهای نیوجرسی هستند که امروزه از آنها استفاده میشود. این قالبها دارای کام و زبانه هستند و توسط این موارد میتوانند بلوکهایی به وجود آورند که میتوانند به طور کامل در یکدیگر قفل شوند.
روشهای استفاده از قالب نیوجرسی
قالب نیوجرسی برای ساخت قطعات نیوجرسی به کار میرود. البته باید این مورد را در نظر داشت که در برخی از کارخانهها قطعات توسط دستگاهها ساخته میشوند. در این قسمت نحوه تولید بلوک توسط قالب را بررسی میکنیم.
- روش قالب ایستاده: در این راه و روش قالبها به صورت ایستاده قرار میگیرند و بتن ریزی از بالای قالب انجام میگیرد. بعد از سفت شدن بتن، قالبهای دیواره به آهستگی باز شده و بلوک نیوجرسی ساخته میشود.
- روش قالب برعکس: همانطورکه از نام این روش مشخص است، بتن ریزی از بخش کف و قالب انجام میگیرد. بعد از اینکه بتن خود را گرفت و سفت شد با استفاده از جرثقیلها قالب چرخیده و روی زمین قرار داده میشود.
- روش دستگاه اتوماتیک: در این روش به جای اینکه قطعات نیوجرسی از قبل آماده شده و به محل استفاده انتقال یابند، در محل ساخته شده و به کار گرفته میشوند. این روش جز سریعترین راههای تولید بلوک نیوجرسی شناخته میشود؛ اما هزینه بالایی در پیش دارد. در مورد دلایل پرهزینه بودن این روش میتوان به فراهم کردن آب و بردن دستگاههای لازم به محل استفاده اشاره کرد.
- روش بتن ریزی درجا: برخلاف سایر روشهای ذکر شده که در همه آنها دستگاهها نقش اصلی را ایفا میکردند؛ در روش بتن درجا صرفا از نیروی انسانی کمک گرفته میشود. تمامی مراحل ذکر شده مانند بتن ریزی، جداسازی از قالب و غیره توسط کارگران و مهندس ناظر انجام میگیرد.
خرید و قیمت قالب نیوجرسی
برای اینکه بتوانید قالب نیوجرسی مورد نظر خود را تحویل بگیرید بایستی مراحلی که در ادامه ذکر میشود را به ترتیب انجام دهید:
- تعیین دقیق نقشه قالب با استفاده از طرح و شکل مورد نظر
- گرفتن تاییدیه از مهندس سازه
- انتخاب روش ساخت قالب و تعیین نوع و ضخامت ورق
- انجام محاسبات لازم برای تخمین وزن و هزینه
- پرداخت هزینه و نهایی کردن سفارش
سخن پایانی
در این مقاله از رایان پی بتن با یکی از محصولات پر کاربرد عمرانی یعنی بلوک نیوجرسی آشنا شدید. شما میتوانید با توجه به قطعات بلوکی که نیاز دارید، قالب مدنظر خود را انتخاب و سفارش دهید. برای این کار، رایان پی بتن بهترین و مطمئنترین مجموعهای است که میتوانید از آن کمک گرفته و در کمترین زمان و مناسبترین قیمت محصول موردنظر خود را دریافت کنید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی محصولات با کارشناسان مجرب مجموعه ما در تماس باشید.