تاریخچه نیوجرسی بتنی
نیوجرسی بتنی جزء مهمترین ابزارها در صنعت راهسازی هستند که از آنها برای جداسازی خطوط عبورومرور وسایلنقلیه استفاده میکنند. این ابزار را با نامهای دیگری مثل دیواره بتنی جرسی، دستاندازهای جرسی یا به انگلیسی “Jersey barrier” نیز میشناسند.
از زمان تولید این سازههای بتنی تا به امروز، میزان حوادث بین جادهای به حداقل رسیده است. موانع جرسی نهتنها از جان انسانها حین رانندگی حفاظت میکنند، بلکه باعث کاهش خسارات مالی حین تصادفها نیز میشوند. بههمیندلیل این دیوارهها را در بسیاری از جادهها و پروژههای مختلف استفاده میکنند.
تاریخچه نیوجرسی بتنی نشان میدهد که این موانع جزو پرمصرفترین ابزار در تاریخ ساخت جادههای موقت یا دائمی هستند. دیوارههای بتنی از بدو تولید تا به امروز در مدلها و انواع مختلفی ساخته شدهاند که همهشان دوام و ماندگاری بسیار بالایی دارند. در ادامه این مقاله از رایان پی بتن میخواهیم به نحوه پیدایش و توسعه انواع نیوجرسی بتنی بپردازیم.
آشنایی با نیوجرسی بتنی
برای آشنایی با تاریخچه نیوجرسی بتنی ابتدا باید بدانید که این ابزار چیست و چه کاربردی دارد. از انواع دیوارههای بتنی برای تغییر مسیر ترافیک و چند خطهکردن خیابانها استفاده میکنند. این دستاندازها برای جداسازی محوطهها نیز مناسب هستند؛ مثلاً برای جداسازی بخشهای مختلف پمپبنزینها بهکار میآیند.
یکی دیگر از کاربردهای این دیوارهها محافظت از جان کارگرها و تکنسینهایی است که در خیابانهای در حال استفاده مشغول ساختوساز هستند. این دیوارهها را اطراف کارگران قرار میدهند تا مانع تصادف وسایلنقلیه با آنها شوند.
کاربرد دیواره بتنی در همینجا تمام نمیشود؛ یکی از کاربردهای فوقالعاده خوب این موانع هدایت سیلابها و جریان آب رودخانهها است. اگر در مناطق پر بارش زندگی میکنید که رودخانه دارند، حتماً این دیوارهها را کنار روخانهها دیدهاید. در واقع زمانی که آب بیشتر از اندازه جریان پیدا میکند، نیوجرسی بتنیها جریان آب را هدایت خواهند کرد.
انواع نیوجرسی بتنی مزیتهای بیشتری نسبت به گاردریلها دارند، بههمیندلیل مجریهای راهسازی ترجیح میدهند که از آنها استفاده کنند. از جمله مزیتهای این دیوارهها میتوان به مقاومت بالا اشاره کرد. در واقع زمانی که وسایلنقلیه با آنها برخورد میکنند، از جا کنده نخواهند شد.
تاریخچه نیوجرسی بتنی چیست؟
نیوجرسی بتنیها برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ در کشور آمریکا، در شهر نیوجرسی و در مؤسسهای به نام استیونز ساخته شدند. در آن زمان برای اینکه بزرگراههای ایالات نیوجرسی را تقسیم به چند بخش کنند، این موانع را ساختند.
نمونههای اولیه این موانع بهخوبی نیوجرسیهای امروزی نبودند؛ چون در ابعاد کوچکتری ساخته میشدند و در دستهبندی نیوجرسیهای مدولار نیز قرار نمیگرفتند.
در سال ۱۹۶۸ در یکی از شهرهای کانادا به نام انتاریو، گروهی تحقیقاتی نیوجرسیهای ترافیکی را آزمایش کردند. آنها در واقع بهجای گاردیلها، بتنهای نیورجسی را در جادهها قرار دادند تا کیفیت آنها را بررسی کنند. نیوجرسیها از این امتحان سربلند بیرون آمدند.
بعد از آزمایشها و تحقیقهای بسیار، دیوارههای بتنی به ایالات نیویورک ماساچوست و نیوجرسی نیز راه پیدا کردند.
در کشور ایران نیز این موانع برای اولینبار در سال ۱۳۷۵ به دستور وزارت راه و ترابری ساخته شدند. از آن زمان تا به امروز نمونههای مختلفی از دیوارههای جرسی با فناوریهای پیشرفتهای مثل بتن خود تراکم، ساخت بتن با بخار و تولید بهصورت مفصلی تولید شدهاند.
در ابتدای تولید این موانع هیچ شکاف و حلقهای نداشتند، اما بهمرور تولیدکنندهها بهمنظور جابهجایی راحتتر در قسمت پایین آنها ۲ شکاف و در قسمت بالاییشان ۲ حلقه قراردادند.
تاریخچه نیوجرسی بتنی قدرت و مقاومت این موانع را نسبت به انواع ابزارهای مشابه نشان میدهد. در واقع این دیوارهها بهدلیل استفاده از بتن، درست مانند انواع سنگدال بتنی از استحکام و طول عمر بالایی برخوردارند و تا مدتها دچار هیچ آسیبی نمیشوند.
انواع نیوجرسی بتنی، از گذشته تا به امروز
تولیدیها از سال ۱۹۵۵ تا به امروز نمونههای مختلفی را از دیوارههای جرسی تولید کردند. آنها هر بار در نقشه و قالب نیوجرسی بتنی تغییراتی بهوجود آورند، برای همین مدلهای مختلفی از آنها را ساختند.
در ادامه انواع موانع جرسی را بررسی میکنیم:
نیوجرسی بتنی ساده
یکی از انواع دیوارههای قابلحمل، نیوجرسیهای ساده هستند که وزن بسیار کمی نسبت به نمونههای مشابه دارند. از این دیوارهها بهمنظور کاهش میزان ترافیک و هدایت وسایلنقلیه به مسیر درست استفاده میکنند. این بتنها فقط در مواقع ساختوساز بهکار میآیند.
دیواره جرسی کوچک شهری
این بتنها قابلیت استفاده در تمام مناطق شهری را دارند و بهدلیل شیارهای روی بدنهشان، امکان عبور لوله از داخلشان نیز وجود دارد. این نیوجرسیها معمولاً در خیابانها و جادههای شهری استفاده میشوند و برای جلوگیری از تصادف وسایلنقلیه با آنها و کاهش خطر سقوط خودرها در دره، رو بدنهشان شبرنگ میزنند.
مانع جرسی نوع اول
این موانع بیشتر در جادههای پرتردد بهکار میآیند و از بروز تصادف و آسیبهای مالی و جانی مختلف در جادهها جلوگیری میکنند. همچنین این نیوجرسیها باعث حفظ جان عابرین پیاده یا حیوانات خیابانی نیز میشوند.
مانع جرسی نوع دوم
تولیدیها این نیوجرسیها را با کام و زبانه تولید میکنند. بیشترین کاربرد دیوارههای نوع دوم در جادههایی با دید پایین است. مجریهای راهسازی با اتصال این دیوارهها به یکدیگر، امنیت جادهها را بالاتر میبرند. حتماً تا به الان نمونههای این موانع را در ورودی شهرها یا حاشیه رودخانهها دیدهاید.
نیوجرسی بتنی امنیت جادهها را به ارمغان میاورد!
اکنون تاریخچه نیوجرسی بتنی را میدانید و از روند سیر و تکامل این بتنها باخبر هستید. موانع جرسی از گذشته تا به امروز سیر و تحویل بسیاری داشتند و هماکنون با فناوریهای پیشرفتهای تولید میشوند. همچنین تولیدکنندهها نیوجرسیها را در سایزهای مختلفی تولید کردهاند تا از آنها بتوانید برای اهداف مختلف استفاده کنید.
شما میتوانید برای خرید دیوارههای جرسی به مراکز و تولیدیهای معتبر مراجعه کنید. این مجموعهها با آگاهی از روش تولید دیوارههای بتنی باکیفیت، محصولات مقاومی را در اختیارتان خواهند گذاشت.
مراکز حرفهای استانداردهای مختلفی برای تولید دستانداز جرسی دارند. آنها به فاکتورها و مولفههای مختلفی حین تولید توجه میکنند، بههمیندلیل محصولی با کیفیت عالی به دستتان میرسانند. در نقطه مقابل مراکز بیکیفیت، بهدلیل عدم رعایت استانداردها، محصولات مقاومی تولید نمیکنند؛ برای همین در صورت استفاده از دیوارههای بتنی آنها، امکان بروز حوادث جادهای افزایش پیدا خواهد کرد.
با نگاهی به تاریخچه نیوجرسی بتنی متوجه میشوید که این بتنها همواره در حال پیشرفت بودهاند، بنابراین قیمتشان نیز دستخوش تغییر است. قیمت نیوجرسی بتنی بر اساس سایز و انواع آنها مشخص میشود. برای اطلاع از جدیدترین قیمتهای این محصولات میتوانید با تولیدیهای معتبر مثل رایان پی بتن تماس بگیرید.