رایــــان پی بتــــن

دسته بندی موزاییک پلیمری

موزاییک پلیمری
دسته بندی موزاییک پلیمری
تاریخ ثبت :
جدول محتوا
موزاییک پلیمری

با پیشرفت علوم و تکنولوژی‌های مختلف، متریال و مصالح ساختمان‌سازی و شهرسازی نیز پیشرفت و توسعه قابل توجهی پیدا کرده‌ است.بنابراین از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای برای تولید این مواد در جهت ایمن‌سازی و ارزان‌سازی آن‌ها استفاده می کنند. موزاییک‌ها از جمله کف‌پوش‌های بسیار پر استفاده ای هستند که کاربردهای متعددی دارند و می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای مختلفی دسته بندی شوند. موزاییک‌های پلیمری یکی از کف‌پوش‌های مدرن بوده که به واسطه فرمولاسیون منحصربه‌فردی که دارد می‌تواند مقاومت بالایی در برابر عوامل خارجی مانند شرایط آب و هوایی، فشار، ضربه و … داشته باشد. تیم رایا پی بتن در ادامه این مطلب به بررسی کامل موزاییک پلیمری، انواع آن، مزایا و معایب و تفاوت‌های آن با سایر موزاییک‌ها می پردازد.

موزاییک پلیمری چیست؟

موزاییک پلیمری که از مدرن‌ترین و محبوب‌ترین کف‌پوش‌های ساختمانی به شمار می‌رود. این محصول در حقیقت به نوعی سنگ مصنوعی گفته می‌شود که ساختار مولکولی اصلی آن سیمان از سیمان بوده و تغییراتی در آن ایجاد شده است. برای ساخت این کف‌پوش یک فرآیند پلیمریزاسویونی انجام می‌شود و یک شبکه زنجیره‌ای مقاوم و مستحکم ایجاد می‌شود. این فرآیند پلیمریزاسیون موجب می‌شود که سیمان موجود در موزاییک کریستاله شده و یک شبکه بلوری در آن ایجاد گردد. میزان استحکام و مقاومت این موزاییک در مقایسه با موزاییک‌های عادی و بتنی دو برابر است.

هرچند که پایه و ساختار اصلی موزاییک‌های پلیمری سیمان است اما این موزاییک‌ها از مواد و مصالح دیگری همچون ماسه، سیمان و رزین‌ها (فوق روان کننده‌های پلیمری) تشکیل شده است. این فرایند و مواد تشکیل دهنده به افزایش میزان استحکام و ماندگاری آن‌ها کمک می‌کند. اضافه کردن ترکیبات پلیمری و افزودنی‌های شیمیایی و معدنی مانند فوق روان کننده‌ها و سیمان به مواد اولیه این کف‌پوش‌ها باعث افزایش چسبندگی آن می شوند. علاوه براین مقاومت آنها را در برابر فشار، ضربه، رطوبت، سرما و گرما، اشعه ماوراءبنفش، مواد اسیدی و قلیایی و … بسیار بیشتر می کند. موزاییک‌های پلیمری با نام‌های دیگری همچون موزاییک رزینی، سنگ مصنوعی سمنت پلاست، بتن پلیمری، سنگ پلیمری، کف‌پوش پلیمری و کف‌پوش بتنی پلیمری نیز شناخته می‌شوند.

مزایا و معایب موزاییک پلیمری

موزاییک‌های پلیمری همانند موزاییک واش بتن و انواع موزاییک‌های مدرن دیگر می‌تواند مزیت‌ها و معایب خاص خود را داشته باشند و در پروژه‌های مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند. از مهم‌ترین مزیت‌های این موزاییک‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • فرآیندهای شیمیایی در فرمولاسیون این کف‌پوش‌ها باعث افزایش مقاومت و چسبندگی آن‌ها شده است.
  • چسبندگی بالا و سازگاری با انواع دوغاب‌ها باعث نصب آسان و ساده آن‌ها می‌شود
  • وزن سبکی داشته و حمل و نقلی راحتی دارند.
  • این موزاییک‌ها از تنوع بالایی از نظر طرح و رنگ، سایز و ابعاد، ضخامت، کاربرد و … برخوردارند
  • در برابر شرایط محیطی و تغییرات دمایی مقاومت بسیار خوبی دارند و در برابر دمای سرد و گرم پودر نمی‌شوند.
  • موزاییک پلیمری توان تحمل وزن بالایی دارد چرا که مقاوم آن ۳۰ مگاپاسکال است
  • قیمت موزاییک پلیمری با توجه به کیفیت و طول عمر بالایی که دارد بسیار به صرفه و مناسب است
  • در برابر نفوذ مایعات و همچنین نور خورشید از مقاومت بالایی برخوردار هستند
  • بافت این کف‌پوش‌ها در شرایط خاص تغییر نخواهد کرد و از قابلیت خود پاک شوندگی برخوردار هستند.

 

در کنار تمامی مزیت‌هایی که برای این کف‌پوش‌ها عنوان شد می‌توان ایرادات و معایبی نیز در آن‌ها مشاهده کرد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • نسبت به میزان مصرفی مواد اولیه مانند فوق روان‌کننده ها و آب، حساسیت بالایی دارند
  • میزان استفاده از رنگ‌دانه و کیفیت آن می‌تواند در کیفیت محصول نهایی بسیار مؤثر باشد.
  • مدت زمان مخلوط کردن متریال و ترتیب ترکیبات با یکدیگر حساسیت بالایی داشته و در کیفیت نهایی محصول مؤثر است
  • در صورت وجود خاک در ماسه یا استفاده از پودر سنگ، موزاییک خشک خواهد شد.

 

دسته بندی موزاییک پلیمری

تفاوت موزاییک پلیمری با موزاییک حیاطی و سنگ طبیعی

موزاییک یا سنگ فرش پلیمری در حقیقت یکی از انواع موزاییک‌ها است که همانند موزاییک گرانیتی، موزاییک پلاکی، موزاییک شیاردار، موزاییک ویبره‌ای، موزاییک شکسته، موزاییک تک لایه‌ای، موزاییک معرق سنگی و موزاییک شسته یا واش بتن می‌تواند از ویژگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فردی برخوردار باشد. این موزاییک در کنار شباهت‌های متعددی که به موزاییک حیاطی و سنگ طبیعی دارد می‌تواند از تفاوت‌های مختلفی نیز برخوردار باشد. از جمله مهم‌ترین تفاوت‌های این موزاییک‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • موزاییک پلیمری همانطور که از نام آن مشخص است از مواد پلیمری مصنوعی تولید می‌شود در حالی که موزاییک حیاطی و سنگ طبیعی از جنس سنگ‌های طبیعی بوده و مواد اولیه آن‌ها از طبیعت گرفته می‌شود.
  • کف‌پوش‌های پلیمری به واسطه نوع فرایند تولید از مقاومت و استحکام بسیار بیشتری نسبت به موزاییک حیاتی برخوردار بوده و در برابر فشار، ضربه، حرارت و … بسیار محکم هستند.
  • موزاییک‌های پلیمری از نظر طرح و رنگ، ضخامت، ابعاد و اندازه و … از تنوع بسیار بالاتری نسبت به سنگ‌های طبیعی برخوردارند.
  • این کف‌پوش‌های پلیمری از نظر قیمت نیز برتری قابل توجهی به کف‌پوش‌های سنگی و معمولی دارند و می‌توانند در کاهش هزینه‌ها بسیار مؤثر باشند هرچند که قیمت کف‌پوش پلیمری و قیمت موزاییک پلیمری حیاط تحت تأثیر فاکتورهای مختلفی خواهد بود.
  • میزان درصد جذب رطوبت در موزاییک‌های پلیمری بسیار کمتر از موزاییک‌های معمولی و سنگی است چرا که از مواد پلیمری و عایق در تولید آن‌ها استفاده شده است.
  • موزاییک‌های پلیمری دارای ساختار یک دست و یک لایه‌ای هستند در حالی که موزاییک‌های دیگر می‌توانند به صورت تک لایه و دو لایه تولید شوند.
  • میزان تراکم موزاییک‌های پلیمری بسیار بیشتر از انواع موزاییک‌های دیگر است

موارد استفاده و کاربرد موزاییک پلیمری

همانطور که گفته شده موزاییک و کف‌پوش بتنی که از مواد پلیمری و شیمیایی در تولید آن‌ها استفاده شده است می‌تواند از ویژگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فردی برخوردار باشد و در مقایسه با انواع موزاییک‌های دیگر مزیت‌های بیشتری دارد. این موزاییک‌ها به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت، نور خورشید، حرارت، فشار، ضربه، یخ‌زدگی، ترکیدگی، شکستگی و … می‌توانند کاربردهای بسیار متنوعی نیز داشته باشند. از جمله مهم‌ترین و رایج‌ترین کاربردهای موزاییک پلیمری حیاط و سایر کف‌پوش‌های پلیمری می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • این کف‌پوش‌ها را می‌توان در مناطق سردسیر و برای پوشش حیاط، پارک، پشت‌بام و … به کار برد چرا که در برابر سرما، یخ‌زدگی، ترک و … مقاومت بالایی دارند.
  • از موزاییک‌های پلیمری می‌توان در مناطق شرجی و مرطوب استفاده کرد چرا که در برابر نفوذ رطوبت مقاومت بسیار خوبی دارند و درصد جذب رطوبت در آن‌ها کمتر از ۳ درصد خواهد بود.
  • این کف‌پوش‌ها می‌توانند انتخاب بسیار خوبی برای مکان‌های پرتردد مانند پیاده‌روها باشند چرا که در برابر فشار، ضربه، وزن زیاد و … مقاومت بسیار خوبی دارند
  • برای پوشش کف حیاط می‌توان از انواع موزاییک حیاط پلیمری استفاده کرد. همچنین می‌توان از این کف‌پوش‌ها برای پوشش کف حیاط مدارس، مجتمع‌های تجاری و اداری، مکان‌های تفریحی و گردشگری و … استفاده کرد.
  • موزاییک‌های پلیمری می‌توانند برای محوطه‌سازی باغ و ویلا و … انتخاب بسیار ایده آل و خوبی باشند.
  • این کف‌پوش‌ها را می‌توان برای اجرای کف پشت‌بام، کف پارکینگ، بهارخواب‌ها، روف گاردن ها و … به کار برد.
  • برای محوطه سازی در بوستان‌ها، پارک‌ها، فضاهای سبز و … می‌توان از این موازییک استفاده کرد.
  • از این موازییک ها می‌توان در اجرای نمای ساختمان و دکوراسیون آن و همچنین در ساخت و تزئین استخر و … استفاده کرد.

استانداردهای موزاییک پلیمری

صنعت کف‌پوش و مصالح ساختمانی از جمله سودآورترین صنایع به شمار می‌رود و شرکت‌ها و برندهای متعددی در سراسر جهان در زمینه تولید انواع مواد و متریال های ساختمانی فعالیت دارند. تنوع و تعدد بالای محصولات باعث می‌شود که امکان سواستفاده و کلاهبرداری در این حوزه بالا باشد. تولید موزاییک‌های پلیمری همانند انواع متریال های دیگر باید بر اساس استانداردهای ویژه‌ای انجام شده و محصولات نهایی آزمون‌های استاندارد مختلفی را پشت سر بگذارند. از جمله رایج‌ترین استانداردهای موزاییک پلیمری می‌توان به مواردی همچون مقاومت خمشی، مقاومت در برابر یخبندان، مقاومت سایشی، میزان جذب آب، تلورانس ابعاد و تابیدگی اشاره کرد. به صورت کلی استانداردهای تولید موزاییک‌های پلیمری به شرح زیر هستند:

  • درصد جذب آب این کف‌پوش‌های پلیمری باید کمتر از ۳ درصد باشد
  • میزان مقاومت سایشی موزاییک‌های پلیمری ۰.۴ گرم بر سانتیمتر مربع است.
  • این موازییک ها باید در برابر یخبندان و دماهای ۵۰ تا ۷۰ درجه زیر صفر مقاومت بالایی داشته باشند.
  • میزان مقاومت خمشی این کف‌پوش‌های پلیمری باید حداقل بین ۱۱۰-۲۰۰ کیلوگرم باشد
  • میزان مقاومت حرارتی موزاییک پلیمری باید ۲۰۰-۳۰۰ درجه سانتی‌گراد باشد.
  • میزان مقاومت تلورانس دمایی در این کف‌پوش‌ها باید ۵۰۰ سیکل باشد و از نظر ابعاد نیز نباید هیچ‌گونه تلورانسی داشته باشد.
  • میزان تابیدگی این کف‌پوش‌ها باید حداقل میزان ممکن باشد و در اصل تابیدگی آن‌ها ±۱ میلی‌متر خواهد بود.
  • میزان مقاومت فشاری در این کف‌پوش‌های پلیمری باید بین ۸۰۰-۱۲۰۰ کیلوگرم باشد
  • این موزاییک‌ها باید در برابر تابش نور خورشید و همچنین باران‌های اسیدی از مقاومت بالایی برخوردار باشند.

 

روش تولید موزاییک پلیمری

موزاییک‌های پلیمری همانند انواع موزاییک‌های دیگر می‌تواند به روش‌های مختلفی تولید شود و همانطور که گفته شد از نظر جنس مواد اولیه با دیگر کف‌پوش‌ها متفاوت است. در زمان خرید موزاییک پلیمری باید به روش تولید آن نیز توجه داشت چرا که می‌توان اهمیت بالایی در کیفیت و طول عمر آن داشته باشد. تولید موزاییک پلیمری به این شکل است که در ابتدا مواد اولیه شامل سیمان، ماسه، سنگ‌دانه، رنگدانه‌های شیمیایی، رزین سمنت پلاست و آب داخل یک مخلوط کن ریخته شده و به خوبی ترکیب می‌شود تا یک ماده خمیری و یکدست ایجاد شود. سپس خمیر ایجاد شده باید در قالب‌های مخصوص که از جنس لاستیک، سیلیکون، پلیمر و … است ریخته شده و بر روی نقاله ویبره قرار می‌گیرد. میز ویبره با به لرزه در آوردن قالب و مواد داخل آن هرگونه حباب هوا را از داخل مواد اولیه خارج کرده و باعث همگن شدن بهتر آن می‌شود. در نهایت نقاله کفپوش‌های خام را برای فرآیند کیورینگ به گرمخانه منتقل می‌کند و بعد از ۲۴ ساعت موازییک های پلیمری آماده می‌شوند.

در روش تولید پرسی نیز از تجهیزات و دستگاه‌های مخصوص استفاده می‌شود و مواد اولیه تحت فشار زیادی قرار می‌گیرند تا تراکم مورد نظر را بدست آورند. در این روش موزاییک باید تحت فرآیندهای پرداخت و صیقل قرار بگیرد تا ساختار و ظاهری صاف و زیبا داشته باشد.

قیمت موزاییک پلیمری

همانطور که گفته شد موزاییک پلیمری از مدرن‌ترین کف‌پوش‌هایی است که امروزه در پروژه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. تنوع و تعدد بالای این مصالح باعث می‌شود ک نتوان قیمت مشخصی برای آن عنوان کرد. لیست قیمت موزاییک پلیمری می‌تواند تحت تأثیر فاکتورهای مختلفی باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • ابعاد و اندازه‌های موزاییک‌ها
  • نوع سیمان مصرفی در تولید این کف‌پوش‌ها و نوع مواد افزودنی و مواد شیمیایی به کار رفته
  • فرآیند تولید موزاییک که می‌تواند به شکل پرسی یا ویبره‌ای باشد
  • طرح و رنگ موزاییک و تنوع آن
  • عیار سیمان مورد استفاده در تولید این کف‌پوش‌ها
  • برند و کارخانه تولید کننده موزاییک‌ها
  • کیفیت ساخت موزاییک و استانداردهای تولید آن‌ها
  • ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی
  • نوع کاربرد موزاییک و محیط استفاده از آن
  • حجم و مساحت موزاییک خریداری شده و هزینه‌های حمل و نقل، نصب و …
  • وزن و ضخامت موزاییک

جمع‌بندی نهایی

موزاییک پلیمری از جمله کف‌پوش‌های رایجی است که از موادی همچون سیمان، ماسه، سنگ‌دانه، رنگدانه‌های شیمیایی، رزین سمنت پلاست و آب تولید شده و از مزیت‌های متعددی همچون مقاومت بالا، طول عمر زیاد، کاربردهای متعدد، تنوع زیاد، قیمت مناسب و … برخوردار است و از استانداردهای مخصوصی برخوردار است. این موازییک ها برای پوشش حیاط، پشت‌بام، پیاده رو و … به کار می روند. چنانچه می خواهید مقاومت و  کیفیت موزاییک ها را بالا ببرید استفاده از بهترین مارک روان کننده ها برای بتن و موزاییک گزینه ی مناسبی برای شما خواهد بود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *