رایــــان پی بتــــن

نحوه استفاده از چسب بتن در دوغاب + کاربردها و مزیت ها

نحوه استفاده از چسب بتن در دوغاب
نحوه استفاده از چسب بتن در دوغاب + کاربردها و مزیت ها
تاریخ ثبت :
جدول محتوا
نحوه استفاده از چسب بتن در دوغاب

چسب بتن یکی از مواد پرکاربرد در صنعت ساخت‌و‌ساز است که برای افزایش خواص و چسبندگی مواد استفاده می‌کنند. مجری‌های ساخت‌و‌ساز معمولاً این ماده را در دوغاب بتن به‌ منظور افزایش دوام بتن، جلوگیری از نفوذپذیری آب و افزایش مقاومت در برابر شرایط آب‌و‌هوایی مختلف به کار می‌برند.

چسب بتن این روز‌ها تبدیل به یکی از بخش‌های جدانشدنی صنعت ساخت‌و‌ساز شده است. این ماده از ترک‌ خوردگی بتن‌ها و خوردگی میلگرد‌ها جلوگیری می‌کند و بعد از خشک‌شدن دوغاب به آن مقاومت و سختی بیشتری می‌بخشد. چسب بتن همچنین مقاومت بتن را در برابر فشار‌ها به مقدار قابل‌توجه‌ای بالا می‌برد.

چسب بتن به‌طور کلی روی مقاومت ساز‌ها تأثیر مثبت می‌گذارد و کیفیت نهایی آنها را بالا می‌برد. در این مقاله از رایان پی بتن قصد داریم درباره این محصول و ویژگی‌های آن بیشتر صحبت کنیم.

استفاده از چسب بتن به روش دوغاب

از چسب بتن به‌عنوان یک راهکار مؤثر برای بهبود پیوند و مقاومت بتن‌ها استفاده می‌کنند. برای استفاده از این ماده ابتدا آن را با آب ترکیب کرده و سپس دوغاب بتن ساخته می‌شود. میزان آب مصرفی برای تهیه این دوغاب را باید از طریق دستورالعمل مصرفی سازنده چسب متوجه شوید. بعد از ساخت دوغاب کافیست آن را روی سطح مورد نظر که قصد بتن‌ریزی در آنجا را دارید، بریزید تا یک لایه نازک و یکنواخت به‌وجود بیاورد.

لایه دوغاب حاصل از چسب بتن علاوه‌بر اینکه به‌عنوان پرایمر عمل می‌کند و سطح بهتری برای اجرای پروژه به‌وجود می‌آورد، باعث ایجاد پیوند مکانیکی بین بتن قدیم و جدید هم می‌شود و روی دوام سازه تأثیر مثبت می‌گذارد.

برای اینکه مطمئن شوید پیوند به‌شیوه مطلوبی برقرار می‌شود، بتن‌ریزی جدید را باید بعد از ریختن دوغاب و خشک‌شدن آن انجام دهید.

مزیت های استفاده از چسب بتن در دوغاب

مزیت های استفاده از چسب بتن در دوغاب چیست؟

مهمترین مزیت‌های استفاده از چسب بتن در دوغاب عبارتند از :

افزایش چسبندگی

دوغاب حاصل از چسب بتن پیوند بین بتن قدیمی و جدید را تقویت می‌کند و برای همین در پروژه‌های قدیمی و نوسازی جهت اتصال بتن‌های جدید به قدیمی به کار می‌آید.

کاهش نفوذپذیری

این دوغاب روی کاهش نفوذپذیری بتن تأثیر مثبت بگذارد و منجر به افزایش مقاومت بتن در برابر نفوذ آب و مواد شیمیایی شود.

افزایش طول عمر

با استفاده از دوغاب نفوذپذیری کاهش یافته و پیوند بین بتن‌ها قوی‌تر می‌شود، بنابراین طول عمر سازه بالا می‌رود.

بهبود خواص مکانیکی

استفاده از چسب بتن در دوغاب روی بهبود خواص مکانیکی مثل افزایش مقاومت فشاری و کششی تأثیر مثبت می‌گذارد.

کاهش ترک خوردگی

دوغاب حاصل از چسب بتن تنش‌ها را بین بتن‌های قدیمی و جدید از بهبود می‌بخشد و احتمال ترک‌خوردگی را به حداقل می‌رساند؛ برای همین تأثیر مثبتی روی افزایش یکپارچگی سازه می‌گذارد.

نحوه استفاده از چسب بتن در دوغاب چگونه است؟

برای استفاده از چسب بتن در دوغاب طبق این مراحل پیش بروید :

  1. آماده‌ سازی سطح : در این مرحله باید سطح مورد نظر برای اعمال دوغاب را از هر گونه آلودگی تمیزکاری کنید. در واقع روی این سطح نباید هیچ زائده یا زباله‌ای وجود داشته باشد.
  2. مخلوط چسب با آب : برای ایجاد محلولی یکنواخت ابتدا باید چسب را با مقداری آب (میزان آب را دستورالعمل مصرف سازنده تعیین می‌کند) ترکیب کنید.
  3. افزودن چسب به دوغاب : محلول را به‌صورت آرام به دوغاب اضافه و در همین حین شروع به هم زدن ترکیب کنید تا محلول یکدستی ایجاد شود. شما باید تمام مواد را به‌خوبی با یکدیگر ترکیب کرده باشید.
  4. استفاده از دوغاب : حالا نوبت به اعمال دوغاب روی سطح موردنظر به‌صورت کاملاً یکنواخت است.
  5. خشک‌ شدن : در این زمان هیچ کاری جزء انتظار نباید انجام دهید تا دوغاب خشک شود. عوامل مختلفی مثل دستورالعمل سازنده، دما و رطوبت روی زمان خشک‌شدن دوغاب تأثیر می‌گذارد.
  6. بازبینی و تمیزکردن : بعد از خشک‌شدن دوغاب در صورت وجود مواد اضافه آنها را تمیز کاری کنید تا سطح موردنظر کاملاً آماده شود.

کاربردهای چسب بتن در دوغاب

کاربردهای چسب بتن در دوغاب چیست؟

مهمترین کاربرد‌های چسب بتن در دوغاب عبارتند از :

کاشی کاری

شما با استفاده از چسب بتن می‌توانید میزان دوام و ماندگاری کاشی‌ها روی سطوح مختلف را افزایش دهید. برای انجام این کار کافیست چسب بتن را به دوغاب اضافه و از جداشدن کاشی‌ها از جایگاه خود جلوگیری کنید. با انجام این کار مقاومت کاشی‌ ها در برابر دما و رطوبت را هم بالا می‌برید.

در چسب‌ ها مواد پلیمری وجود دارد، برای همین تأثیر مثبتی روی خواص دوغاب می‌گذارند؛ از این رو در صورت استفاده از آنها برای کاشی‌ ها می‌توانید مطمئن باشید که آنها به‌صورت محکم برای همیشه در جایگاه خود ثابت می‌مانند. در صورت استفاده از چسب در کاشی کاری می‌توانید جلوی ترک‌خوردن دوغاب را هم بگیرید و روی پاسخ آن به شرایط انبساط و انقباض ناشی از تغییرات دمایی پاسخ مثبت دهید.

نصب سنگ

از دوغاب می‌توانید در نصب سنگ‌ها به‌منظور افزایش دوام و زیبایی کار نهایی استفاده کنید. در این روش چسب بتن را به دوغاب اضافه می‌کنند تا مقاومت آن را در برابر شرایط مکانیکی و آب‌و‌هوایی بالا ببرند. با انجام این کار سنگ‌ ها به‌شکل کاملاً مستحکم در جایگاه خود ثابت باقی می‌مانند و از افتادگی آنها جلوگیری می‌شود.

در صورت استفاده از چسب میزان جذب آب توسط دوغاب به حداقل می‌رسد و همین جلوی فرسایش و ترک‌ خوردگی دوغاب را می‌گیرد.

اتصالات بند‌کشی

شما می‌توانید در اتصالات بندکشی از چسب در دوغاب استفاده کنید تا کیفیت کار را به میزان قابل‌توجه‌ای بالا ببرید. در این روش با ترکیب چسب با دوغاب مطمئن می‌شوند که بند‌های بین کاشی‌ها، سنگ‌ها یا سایر مصالح به درستی پر و محکم شده‌اند و مقاومت خوبی در برابر عوامل خارجی از خود نشان می‌دهند.

ترمیم بتن

ترمیم بتن یکی از اقدامات مهم برای افزایش دوام سازه‌های بتنی است. سازه‌های بتنی بنا به‌دلیل مختلفی از جمله فرسودگی، شرایط آب‌و‌هوایی نامناسب یا خوردگی میلگرد‌ها در معرض آسیب قرار می‌گیرند. مجری‌های پروژه برای ترمیم بتن ابتدا منطقه آسیب‌دیده را از هرگونه زائده و آلودگی پاکسازی کرده و سطحی تمیز به‌منظور چسبندگی به‌وجود می‌آورند. حالا آنها مواد ترمیمی حاوی بتن و مواد اصلاح‌شده با پلیمر‌ها را در سطح موردنظر اعمال و به مقاومت سازه کمک می‌کنند.

نکته های مهم در استفاده از چسب بتن در دوغاب

چندین نکته مهم در استفاده از چسب بتن در دوغاب وجود دارد که عبارتند از :

نسبت مخلوط‌کردن دقیق: شما باید ترکیبات را درست بر اساس دستورالعمل سازنده انجام دهید، در غیر این صورت دوغاب کیفیت لازم را نخواهد داشت. مثلاً در صورت افزایش آب نسبت به چسب، چسبندگی به میزان قابل‌توجه‌ای پایین می‌آید.

تمیزی سطح: قبل از اعمال دوغاب مطمئن شوید که سطح موردنظر کاملاً تمیز است تا خاصیت چسبندگی دوغاب افزایش پیدا کند.

زمان‌بندی: بعد از تهیه دوغاب بلافاصله آن را روی سطح موردنظر اعمال کنید تا مبادا خشک و غیرقابل‌استفاده شود. هر گونه تأخیر می‌تواند میزان چسبندگی دوغاب را به حداقل برساند.

ضخامت لایه دوغاب: شما باید لایه دوغاب را به اندازه کافی نازک در نظر بگیرید تا بتوانید سطح را به‌خوبی پوشش دهید.

محیط مناسب: دما و رطوبت محیط باید متناسب با توضیحات تولیدکننده باشد تا کیفیت مواد بالا برود.

استفاده از چسب بتن در دوغاب، اقدام متداول مجری های ساختمان

استفاده از چسب بتن در دوغاب اقدامی متداول از مجری‌ های ساختمان است که جهت افزایش مقاومت سازه‌ها این کار را انجام می‌دهند. در صورت استفاده از چسب بتن می‌توان انتظار داشت که مقاومت سازه در برابر بسیاری از عوامل آسیب‌زا به میزان قابل‌توجه‌ای افزایش پیدا می‌کند و هیچ مشکلی برای آن به‌ وجود نمی‌آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *