رایــــان پی بتــــن

ضخامت استاندارد سقف دال بتنی چقدر است؟ {روش محاسبه + حداقل}

ضخامت استاندارد سقف دال بتنی
ضخامت استاندارد سقف دال بتنی چقدر است؟ {روش محاسبه + حداقل}
تاریخ ثبت :
جدول محتوا
ضخامت استاندارد سقف دال بتنی

در طراحی و ساخت بنا‌های امروزی ضخامت دال بتنی اهمیت زیادی دارد. ساخت‌و‌سازگران بر اساس میزان ضخامت این محصول هزینه سیستم سازه‌ای را برآورد می‌کنند. مثلاً اگر در ساختمانی بزرگ ضخامت دال تا ۵ میلی‌متر افزایش پیدا کند، ابعاد ستون، آرماتور‌ها، ابعاد فونداسیون و … نیز بالا می‌رود که این مسأله روی افزایش قیمت‌ها تاثیر مستقیم دارد. از آنجا که این نکته می‌تواند هزینه‌های ساخت را به میزان قابل‌توجه‌ای بالا ببرد، صنعتگران معمولاً ضخامت را بر اساس موارد لازم برای هر پروژه در نظر می‌گیرند.

چه عواملی بر حداقل ضخامت دال بتن تأثیرگذارند؟

از جمله عوامل مهم بر ضخامت سنگدال بتنی عبارت هستند از:

  • بار‌های اعمالی
  • الزامات قابلیت بهره‌ برداری مانند خیز
  • الزامات قابلیت بهره‌برداری مانند ارتعاشات کف طبقات
  • دوام بتن
  • الزامات حریق
  • الزامات ساخت

عوامل موثر بر ضخامت دال بتنی

بر اساس استاندارد‌های ساختمانی ممکن است الزامات تعیین ضخامت سقف دال بتنی هم تغییر کند. البته شما می‌توانید الزامات اولیه ضخامت را بر اساس موارد مطرح‌شده تعیین کنید. ساخت‌و‌سازگران محاسبات را فقط بر اساس جزئیات اجزاء، الزامات ساخت و بخش ۱ از آئین‌نامه BS 8110 انجام می‌دهند.

صنعتگران ضخامت پوشش بتن برای آرماتور را ۲۰ میلی‌متر در نظر می‌گیرند. این مقدار پایین ترین مقدار مشخص‌شده در آئین‌نامه برای شرایط تماس محدود با مقاومت حریق ۱ ساعته است.

آنها قطر آرماتورتیر‌ها را ۱۰ میلی‌متر در نظر می‌گیرند. در این فرآیند ۴ آرماتور را به‌عنوان آرماتور فوقانی تعیین می‌کنند.

برای به دست‌آوردن حداقل فاصله آزاد بین میلگرد‌ها، اندازه سنگدانه را به اضافه ۵ می‌کنند. برای بتن کاری نیز از سنگدانه‌های ۲۰ میلی‌متری کمک می‌گیرند.

فرمول تعیین حداقل ضخامت دال بتنی

از این فرمول برای تعیین حداقل ضخامت دال بتنی استفاده می‌شود:

ضخامت دال بتنی = ۲۰ × ۲ + ۱۰ × ۴ + ۲۰ + ۵ = ۱۰۵میلیمتر

این مقدار ضخامت موردنیاز تئوریک دال بتنی را مشخص می‌کند. البته به‌واسطه محاسبات نباید اقدام به تعبیه آرماتور‌ها بر اساس فواصل محاسباتی کنید. با انجام این کار فاصله آرماتور‌ها در همان اندازه سنگ + ۵ باقی می‌ماند.

در حین محاسبات به این نکته توجه داشته باشید که بین آرماتور تیر و دال تداخل به‌وجود می‌آید، برای همین بر اساس محاسبات تعبیه نمی‌شوند. در نتیجه این اتفاق، تحقیق الزامات دشوار بوده و کاهش ضخامت دال بتنی به ۱۰۵ میلی‌متر به سختی انجام می‌شود.

ضخامت دال بتنی، نکته ای مهم در ساخت و ساز

ضخامت دال بتنی نکته‌ای مهم در ساخت‌و‌ساز است. شما باید همانطور که به قیمت دال بتنی و نکته‌های مهم دیگر در حین ساخت‌و‌ساز توجه دارید، به ضخامت این مصالح هم توجه کرده و بر اساس آنها ساخت‌و‌ساز را انجام دهید تا مبادا در حین پیاده‌سازی پروژه دچار مشکلی شوید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید از کارشناس‌های حرفه‌ای ساخت‌و‌ساز کمک بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *